Corredors.cat

Entrevistem... Barceruel

Correu electrònic Imprimeix PDF

alt

Preguntes... personals


9sAmb quins grups de corredors has estat més relacionat?

Jo visc molt intensament la part social del món del córrer. Això queda ben reflectit en el moment de triar la samarreta per a les curses: Si són a Barcelona i rodalies, acostumo a fer servir la de Fisiològic, que per alguna cosa sóc el patrocinador. La de CoRReDoRS.CaT la faig servir a les curses organitzades per l'Associació, quan faig de llebre (excepte a la Marató, es clar) i, normalment, a les de fora de Catalunya. Tot i que la seva samarreta la faig servir de forma més puntual, també sóc membre dels RedRunners, amb els que comparteixo la seva filosofia Run4Fun i a on tinc un bon grapat d'amics. I per acabar, també sóc soci de l'UCA (Unió Colomenca d'Atletisme), i normalment entreno a les Pistes d'Atletisme de Santa Coloma i al Parc Fluvial del Besòs (o CAR Besòs, com m'agrada dir-li a mi).


14s

Com és la teva feina? Té molta relació amb l'esport?


- Em sento afortunat per poder guanyar-me la vida amb una feina que m'apassiona i que es complementa tan bé amb la meva principal afició. És un luxe.


Ara fa 11 anys vaig muntar el meu propi centre, Fisiològic, junt amb en Carles Vilella, que és molt més que el meu soci. Fins ara ens va força bé, i això de ser el teu propi jefe és una meravella.

He tingut la sort de poder atendre a algunes de les cames més ràpides del país, però també tracto gent gran amb artrosi i senyores que els hi fa mal l'esquena, eh! Sempre havia tingut vincle amb l'esport però, d'ençà que vaig començar a córrer, de forma natural he anat enfocant la meva carrera professional i la meva formació també en aquesta direcció. Veig sobretot corredors populars però també a gent d'elit. I si, molt content que atletes olímpics com en Carles Castillejo o l'Ilias Fifa (l'actual Campió d'Europa de 5000m) hagin confiat en mi per cuidar les seves cames. Però no tot és tan maco en el fet de tractar amics o companys de curses. Quan alguna vegada les coses no surten com voldries, són casos que te'ls emportes a casa i que t'afecten molt i molt a escala personal. Amb altres tipus de pacients aquesta sensació no és tan marcada.


Què et sembla que podria millorar a Corredors.cat?


- Fa temps que tinc la sensació que CoRReDoRS.CaT va perdent una mica de la força i la identitat que tenia fa uns anys, quan jo em vaig incorporar. Es continuen fent les activitats perquè tenim unes comissions que funcionen molt bé i un grup de gent molt involucrada i amb molta empenta, però, com és normal, alguns van demanant relleu. També em sembla que la vida associativa fora d'aquestes activitats formals s'ha reduït moltíssim. Abans tothom sabia que dilluns hi havia entrenament Apocapoc per la Diagonal, dijous sèries gasoses a Can Mercader, divendres sortida muntanyera pel Guiera, dissabte rodatge matiner per Mossèn Homs, diumenge tirades pel Litoral o la CDLA... i altres que em deixo.

A banda de la qüestió de la nova web, que evidentment ha de ser una eina més útil per vehiculitzar tota aquesta activitat i ha d'estar més vinculada a les noves formes de relació a les xarxes socials, crec que caldria recuperar una mica aquell esperit: les fotos abans de les curses, les STs i tants petits detalls que generen orgull correcat.

Pot semblar lleig que ho digui jo que, tot i estar sempre a prop, reconec que mai m'he implicat més enllà de col·laboracions puntuals. Des del sofà i a l'altra banda de l'ordinador podem fer mil reflexions, i segur que seran positives, però crec que estem en un moment que cal ser proactius. Ara que tenim una miqueta més de temps, amb la Judith i amb mi ja hi podeu comptar.


Explica'ns el teu nick: per què Barceruel?

- Barceruel és una composició de BARCElona + teRUEL. Jo sóc nascut aquí, però tota la meva família és aragonesa. Em sento molt orgullós de les meves dues terres i miro de ser ambaixador de l'una quan estic a l'altre i viceversa.


12w
L'entrevista