Corredors.cat

Entrevistem... Barceruel

Correu electrònic Imprimeix PDF

alt

Preguntes ràpides


17szDolç / salat / àcid
- M'ho menjo tot però, si haig de triar, salat i fet a foc lent.


Mar / muntanya / asfalt
- Per competir, l'asfalt. Per gaudir i compartir, la muntanya. El mar, per anar a passejar i a fer un arròs caldós. No m'hi veureu pas a l'aigua.

A sobre / a sota
- En aquests temes segueixo el mateix criteri que amb l'alimentació. Per poc que sigui possible, variat i abundant.

Vent / pluja
- Pluja sense cap dubte. És un plaer córrer sota l'aigua.

Fred / calor
- Fred. Per sobre de 2 graus, corro amb tirants. Màxim amb guants o els manegots correcats.

Amb / sense crono
- Sempre amb crono. Tot i que no el necessito per saber a quin ritme vaig, em sento insegur si no el porto.

Sol / acompanyat
- És més habitual que entreni sol, però quan puc em busco companyia, sobretot a les tirades llargues. De vegades, amb companys que van a ritmes similars al meu, o amb la Judith acompanyant-me en bici.

Aire lliure / gimnàs
- Sempre aire lliure. Als meus pacients sempre els recomano treballar al gimnàs com a mitjà per prevenir lesions i millorar el rendiment, però jo no m'ho aplico. No perquè no hi cregui, sinó per mandra.

Planificació / anarquia
- Quan tinc un objectiu a curt/mig termini, prefereixo tenir una planificació. I, sobretot, tenir algú a qui rendir comptes. És la millor forma de no quedar-se a casa aquells dies que no et ve de gust calçar-te les vambes.

Fermentats / destil·lats
- Soc més de vins negres i cerveses, però no faig fàstics a una copeta el diumenge després de dinar, o un gintònic quan estic amb amics. A casa tinc un moble-bar bastant ben assortit.

Quin lloc que no hagis visitat t’agradaria conèixer?
- Des de petit, els dos països on sempre he volgut anar són el Canadà i Austràlia. Espero poder fer-ho algun dia. De llocs per córrer, tinc moltes ganes d'anar a fer la Marató de Boston. Em crida molt més que la de Nova York.

Alguna recomanació literària i/o cinematogràfica
- Aprofito per recomanar-vos els llibres de dos amics. Són dos llibres relacionats amb el món de córrer, però que s'allunyen del típic i tòpic llibre de running. El primer és "Comer y correr", de Juanjo Cáceres i Julio Basulto. El nom ja deixa ben clara la temàtica, però l'important de l'obra és la fantàstica fonamentació científica que té al darrera. El segon és "Run con limón", de Luis Arribas (@_spanjaard a Twitter). Un antillibre de running escrit amb el peculiar estil del Luis. Un llibre de memòries, ple d'anècdotes i dades poc conegudes que sense voler alliçonar sí que pretén fer-te reflexionar. No deixa indiferent.
L'entrevista