Corredors.cat

Bàner

No al carnet del corredor que vol imposar la RFEA

Correu electrònic Imprimeix PDF

dorsal_Carnet2El passat 17 de març la Real Federación Española de Atletismo, va presentar en societat un programa anomenat "Carnet del Corredor". El citat programa consisteix en una afiliació per part dels organitzadors de curses populars, per un costat i dels corredors que les nodrim, per una altre. En el cas dels corredors populars, que és el que ens interessa, aquesta adhesió és obligatòria per a poder participar en curses del calendari Estatal.
Donat el renom i prestigi de la RFEA, institució que administra, presenta i avala aquest programa, els sota signants volem manifestar-nos en los següents termes:

a) El programa del Carnet del Corredor no respon ni dóna solució a cap problema real o sol·licitud del divers col·lectiu de Corredors Populars.

b) El programa del Carnet del Corredor no és una iniciativa pensada i/o formulada per millorar la pràctica de la activitat del Corredor Popular.

c) La gran majoria dels avantatges, presentats com a gran novetat, que ofereix aquest programa, demostren un gran desconeixement del món de l’atleta popular, ja que alguns d’ells són d’obligat compliment per part dels organitzadors de curses i d’altres són ofertes que es poden aconseguir a qualsevol comerç o web especialitzada.

d) La nostra activitat s’ha desenvolupat sempre, i per voluntat pròpia, lluny d’estaments, de despatxos, d’impostos i de llicències, i per definició no volem estar sotmesos a cap control imposat.

e) La butxaca de l’atleta popular no és la salvació de la economia d’una federació que mai ens ha reconegut.


Per tant, els adherits a aquest manifiest declarem la nostra intenció de:

1- Mantenir-nos al marge d’aquest programa.

2- Mantenir-nos al marge de qualsevol esdeveniment que requereixi l’esmentat carnet com a condició obligatòria d’admissió.

3- Cridar als corredors populars a donar l’esquena al “Carnet del Corredor”, fins que aquest no sigui retirat, corrent totes les curses amb els dorsal protesta.

4- Cridar a la RFEA a interessar-se seriosament per l’atletisme popular, a rectificar aquest programa i en tot cas, a proposar una sèrie de mesures i millores, de manera consensuada amb organitzadors i corredors, que ajudin a fer més gran el món de l’atletisme.


La junta directiva del Corredors.cat

Si voleu més informació, llegiu aquest FIL