Corredors.cat

Temes més nous al fòrum

Alejandro o Victoriano?

Un nou article de rata d’hemeroteca!

Si de sobte sou a Barcelona el 8 de gener de 1933 assistint a l'arribada dels cinquens campionats d'Espanya de marató i memoritzeu la cara del guanyador que gràciosament salta a l'arribada, sereu aparentment l'única persona a fer-ho. Quan dos anys després aquest mateix corredor tornava a guanyar sota una altra identitat, concretament la d'un suposat germà seu, la següent edició d'aquests campionats que també es celebraven a Barcelona; ningú del públic, entre aquest periodistes esportius, va adornar-se que es tractava de la mateixa persona.

 

Saint Louis 1904. III Jocs Olímpics, una marató i una òpera buffa. Anthropology Days

alt

La història dels III Jocs Olímpics són el relat d’un despropòsit rere un altre. Van ser una paròdia esportiva, malgrat l’esforç dels esportistes. Un espectacle de barraca de fira, amb parada de monstres inclosa.

 

Les precursores de la marató a Catalunya i a l’Estat espanyol

Segons una  referència de que disposo, la primera espanyola que va córrer una marató va ser una basca, de nom Lourdes Gabarain. Va ser l’any 1977. No en tinc cap dada, ni del lloc (suposo que va ser fora d’Espanya), ni de la marca. Ho he trobat en el llibre Del Jogging a la marathon, en un capítol escrit per Josep Maria Antentas el 1981, que després de parlar de les dificultats de les primeres dones  per fer la marató, diu, concisament:
 

labotiga-banner - nou

banner-lliga1

UsuariUsuaris online