Corredors.cat

Temes més nous al fòrum

Enganxat a córrer

Autor: Dani Renalías, "Tigerman7"

 Mai he sigut un d’aquells nois que de ben petits destaquen fent esport. Recordo les classes d’educació física a l’escola com una barreja entre moments de passar-m’ho d’allò més bé –quan, per exemple, podíem jugar un partit de futbol o fèiem algunes sèries d’abdominals– i altres moments de suor freda i aquell patiment que t’aporta la sensació d’inseguretat –com per exemple quan tocava fer circuits amb plínton i potros combinats amb mil variants de tombarelles diverses–. Però també recordo perfectament com m’alegrava cada cop que ens “tocava” fer la prova de la course navette o fer unes quantes voltes als patis. En aquest cas, per a mi, no hi havia cap mena de risc afegit, només calia córrer, potser cada cop més i més ràpid, però bàsicament i principalment córrer. Sense ser-ne massa conscient, m’agradava, m’ho passava bé sempre que ho feia i a més m’adonava que no me’n sortia del tot malament. Estava descobrint un esport genial!

 

½ de Sant Cugat, una visió molt particular

Autor: Prudenci Gatell, "prudi"

Quan afrontes una cursa per un recorregut desconegut, la sensació d’intranquil·litat no t’abandona en cap moment. Moltes vegades, fins i tot els dies previs, ja sents aquell rau rau i estudies perfils, altimetries, recorreguts, fins i tot apropes i allunyes el zoom del Google maps per veure per on hauràs de passar i intentar retenir el màxim de referències.

 

Des del meu sofà [12]

Autor: Enric H. March

Els apunts, les reflexions, digueu-li com vulgueu, Des del meu sofà s’estan allargant massa en el temps. L’estiu és gairebé a tocar i potser comença a ser hora de fer altres coses. Potser serà que estic corrent (ja no em fa mal res, més enllà de la memòria i el record dels ritmes atlètics passats). Mirar l’atletisme des de dins ofereix una perspectiva que no és la mateixa que s’obté des de la distància i la quietud.

 

150 anys de l'arribada de Derfoot a Europa

Autor: Daniel Justribó, 'danili'

Abans de l'establiment de la marató com a prova olímpica i generalitzant, abans del moviment olímpic en sí, les curses de llargues distàncies ja existien. De fet sobre la segona meitat del s.XIX milers d'espectadors assistien a les disputes dels corredors professionals que tenien lloc de vegades en recintes tancats en circuits de poca corda on es movien molts diners en apostes. La història de Deerfoot té lloc en aquest època i il·lustra l'apassionant aventura d'un indi americà de la tribu Sèneca que va fer el viatge invers i va creuar l'Atlàntic per enfrontar-se als millors corredors britànics.

deerfoot

Una foto de Deerfoot. Només se'n coneix una altra

 

labotiga-banner - nou

banner-lliga1

UsuariUsuaris online