Corredors.cat

Temes més nous al fòrum

Nou punt fix de recollida de material per a Sabatilles Solidàries

 

inthinksport

Des del proper dia 28 de febrer tenim un nou punt fix de recollida de material per a Sabatilles Solidàries.

És la botiga thinkinsport, situada a Sant Cugat del Vallès, c. Josefina Mascareñas, 15, telèfon 936748526

sabatillessolidries

 

 

Pot un atleta guanyar en unes mateixes Olimpíades, és a dir, en la mateixa setmana, els 5.000 metres, els 10.000 metres i la marató?

Jean Echenoz novel·la la vida d’Émil Zatópek, l’atleta que va revolucionar les curses de fons inventant noves formes d’entrenament. Un home que a més de competir amb els rivals va haver de lluitar amb el règim comunista.


"Córrer". La vida novel·lada d'Emil Zátopek, l'home que va batre tots els rècords del món. Sense metge, sense entrenador, sense suport i sense llibertat.

«Echenoz tria un personatge atractiu i relata en tercera persona i en present les seves vicissituds. Emil Zátopek és un home doblement interessant. Com a esportista va ser un innovador amb idees pròpies, no va tenir entrenador i va inventar l'esprint final i un sistema de preparació física que potenciava la resistència... La seva fama va ser apoteòsica i molt perllongada: conta Jean Echenoz que quan el van condemnar a l'ostracisme i li van fer treballar d’escombriaire, seguia arrencant dels que el reconeixien les ovacions més entusiastes. La seva vida, per descomptat, mereix, almenys, un llibre»
(Fátima Uribarri, La Gaceta de los Negocios)

«Una novel·la hipnòtica ... Echenoz ens descriu la vida de Zátopek com la d'un heroi tràgic del segle XX. La d'un ciutadà sense ideologia que va ser víctima dels grans totalitarismes... El relat emociona per la seva capacitat de ficar-se en la pell de l'heroi. Els seus dubtes, les seves tribulacions, són les nostres»
(Miquel Molina,La Vanguardia)

«És la novel·la d'Echenoz que hauria definitivament de convertir-lo en un narrador d'enorme difusió»
(Javier Aparicio Maydeu, El País)

 

Nou llibre

Edició del llibre 'Feminitat, Esport, Cultura- Pioneres de l'atletisme català 1921-1938'

Portada-Pioneres 400pxL'aparició del que ha de ser el primer llibre que tractarà la història de les primeres catalanes que van practicar atletisme a la dècada dels vint i trenta ja és un fet!

 

Si bé l'anàlisi del paper social de la dona catalana al llarg d'aquest període, especialment la Segona República i la Guerra Civil, ha estat tractat; fins ara no existia cap treball que relacionés aquesta etapa tan determinant de la nostra història amb una anàlisi detallada del paper esportiu de la dona i en concret de la seva participació en atletisme. El llibre parteix d'aquest buit i fruit de prop de tres anys de recerca i de redacció, es presentarà estructurat en tretze capítols il·lustrats que analitzarà les variables socials i esportives que van condicionar l'aparició i eclosió de l'atletisme femení català. És un llibre que pot interessar a atletes i esportistes en general però també a sociòlegs, feministes i interessats en general per la història de Catalunya.

 

Està prevista una tirada inicial de 300 exemplars que pot modificar-se a l'alça depenent de la acollida prèvia que tingui. És per aquest motiu que us demano que tots aquells que estiguéssiu interessats a adquirir-lo, deixeu el vostre nick al final del fil que tot seguit apareix sense que hi hagi cap compromís de compra.

Interessats en el llibre 'Feminitat, Esport, Cultura- Pioneres de l'atletisme català 1921-1938'


 

La Marató de Barcelona un fet social

la marat de barcelona un fet social


 En Lluís95 (Lluís Espiell Olivé) ens presenta el seu treball de recerca La Marató de Barcelona un fet social . Anem a afegint treballs a la nostre biblioteca i a més a més fa goig saber que els que ens aneu empenyent deixeu el llistó ben alt.

 

labotiga-banner - nou

banner-lliga1

UsuariUsuaris online